Želim biti vatrogasac i policajac…

NAJMLAĐI NAJBOLJE UČE KROZ IGRU
Sirene policijskog i vatrogasnog vozila, koje su se danas čule u Kaštel Lukšiću, ovaj put nisu označile neku nesreću, već je to bio dio radionice, koju su u suradnji s policijskim službenicima i vatrogascima provele tete i djeca dječjeg vrtića Trešnjica u Kaštel Lukšiću.

Radi se o projektu „Želim biti…“, koji se već neko vrijeme provodi u ovom dječjem vrtiću.

– Kako smo iz dosadašnjeg rada mogli vidjeti, velika većina dječaka i nešto manje djevojčica, kada odrastu žele biti policajci. Upravo zbog toga pozvali smo naše prijatelje iz PP Kaštela, koji će djecu, kroz igru, upoznati s poslom kojim se bave. Kako dio djece žarko žele biti i vatrogasci, zajedno s policajcima stigli su nam i vatrogasci iz DVD-a Kaštela, pa dječjoj sreći, kako vidite, nema kraja – kazala nam je teta Smilja Grgurević i sama ovog dana u ulozi policajca.

A da je sve bilo puno sretnih lica, uvjerili smo se i sami. U svom dvorištu djeca su dočarala veliku prometnicu, napravljeni su automobili, vlak pa čak i popularna tridesetsedma, dio djece je glumio pješake, a velike barbe iz službe Prvi treptač postavili su im odgovarajuće znakove te semafor.

Kako se ponašati u prometu, mališani su imali priliku čuti od kontakt policajca barba Mira Ančića, te sve što su naučili i pokazati na djelu.

Potom su od tete Milene Lijić, policijske službenice za prevenciju, dobili i sve odgovore na brojna pitanja koja su ih zanimala o poslu policajca.

Potom su od mladih vatrogasaca naučili i kako se barata s „prskalicom“ za gašenje požara, a na kraju su svi imali priliku pritisnuti i uključiti sirene na policijskom i vatrogasnom vozilu.

– Ovakav vid suradnje svima je dobrodošao, kako vidite djeca su puno toga poučnog naučila i dobro se zabavila. Sličnih radionica u našem vrtiću biti će i dalje – zaključila je teta Smilja,, koja je zajedno s djecom velikim mahanjem pozdravila policajce i vatrogasce na odlasku, a oni su im uzvratili, ovaj put veselim zvukom sirena s vozila.

preneseno sa Kaštela.org
f
oto: DVD Kaštela