Najbolji vatrogasci u 2019. godini

Iz redova DVD Kaštela, za najboljeg vatrogasca u protekloj 2019. godini izabran je Marin Tuzlak.

Marin je član Društva od 2016. godine (od svoje 16. godine). Od prvog dana članstva u društvu, Marin je pokazao interes prema pozivu dobrovoljnog vatrogastva te prema aktivnostima i obvezama koje taj poziv nosi. Položio je tečaj za vatrogasca sa 18. te postao punopravni član vatrogasne postrojbe DVD-a. Marin danas iza sebe ima 2 sezone kao sezonski vatrogasac te preko 160 odrađenih vatrogasnih intervencija.

U 2019. godini sudjelovao je na 95 vatrogasnih intervencija te pritom na istima proveo 124 sata. Osim na vatrogasnim intervencijama sudjelovao je na gotovo svim ostalim operativnim aktivnostima Društva

Uoči Dana grada Kaštela tradicionalno se dodjeljuju priznanja najboljim kaštelanskim vatrogascima u protekloj godini. Prema odluci njihovih matičnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, najboljim vatrogascima u 2019. godini proglašeni su Mateo Dražić iz DVD-a Mladost, Marin Tuzlak iz DVD-a Kaštela i Marko Bučić iz DVD-a Kaštel Gomilica.

Svim vatrogascima zahvalio je gradonačelnik Denis Ivanović, naglasivši kako su vatrogasci uvijek na raspolaganju građanima, u svim situacijama, ne samo kod gašenja požara i spašavanja već i kod organizacija različitih događanja ili radova u prostoru.

– Na naše vatrogasce mislimo tijekom cijele godine tako da im pružamo financijsku pomoć jer u našim društvima postoje vatrogasci profesionalci bez kojih sustav ne može funkcionirati. Prošle godine smo potpisali ugovor o kupnji novih vozila, a prema svemu sudeći, polovinom godine trebala bi profunkcionirati i novoosnovana Javna vatrogasna postrojba. Čestitke našim vatrogascima i hvala im što čuvaju živote i imovinu naših sugrađana – naglasio je Ivanović.

Gradonačelnikovim čestitkama i zahvalama pridružile su se njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić i pročelnica Sandra Zokić.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Kaštela Milivoj Taslak, naglasio je važnost činjenice da nagrađeni vatrogasci u radu svojih društava sudjeluju svim svojim srcem i značajno doprinose vatrogastvu u Kaštelima.

– Svaki trenutak kojeg vatrogasci provedu u svojim DVD-ovima je iznimno značajan jer daju sebe i svoje slobodno vrijeme što je neizmjeran doprinos cijelom društvu. Naša vatrogasna mladež je naša perjanica i naš ponos. Sretni smo što imamo pravi rasadnik mladih ljudi u vatrogastvu što je u Kaštelima ujedno i svojevrsna obiteljska tradicija. Što se tiče protekle godine imali smo više od 500 intervencija s prosječno 3 do 4 vatrogasca po intervenciji tako da je godina bila mirna jer nismo imali velikih intervencija – kazao je Taslak.

Nagrađenim vatrogascima pripale su statue Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.