IN MEMORIAM Marijan Gjirlić

Dana 04. rujna 2019. godine prestalo je kucati srce našeg kolege i prijatelja Marijana Gjirlića.

Marijan je rođen 01. lipnja 1981. godine u Splitu. U DVD Kaštela učlanio se 1991. godine. Ponosno je nosio zvanje Vatrogasnog dočasnika te isticao plamenice za hrabrost i požrtvovnost i spomenice za 20 godina aktivnosti u Društvu. Obnašao je funkciju člana zapovjedništva, te sudjelovao na mnogobrojnim vatrogasnim intervencijama i vatrogasnim natjecanjima diljem Hrvatske.

Vrijedi navesti kako se posebno istaknuo pri intervenciji nesreće putničkog vlaka u srpnju 2009. godine, kada je obavljao svoj redovni posao kao vozač autobusa javnog gradskog prijevoza i došao do mjesta nesreće i prevezao ozlijeđene do KBC Split, a za koji je čin njegova tvrtka Promet Split nagrađena “plaketom najbolji pothvat 2009. godine”.

Unatoč teškoj bolesti bio je dio nas i nadasve borac, čime pokazuje svoju vrlinu i humanost prema vatrogasnome pozivu. Mi ćemo ga zauvijek pamtiti kao najjačeg i najveselijeg među nama.

Vječno ti hvala za sve što si činio!

Pogreb dragog nam pokojnika uz vatrogasnu pogrebnu počast obavit će se u petak, 6. rujna 2019. godine u 17 sati na mjesnom groblju Sv. Jure, Radošić.