10. izlučno Županijsko vatrogasno natjecanje SDŽ

MA i MB kvalificirani na državno vatrogasno natjecanje.

Na terenu u splitskoj Lori ove je subote održano 10. izlučno vatrogasno natjecanje Splitsko – dalmatinske županije, na kojem je nastupilo 49 ekipa u osam kategorija za uzraste djece, mladeži i odraslih, a među njima i članovi sva tri kaštelanska DVD-a,  Mladost, Kaštela i Kaštel Gomilica, koji su se okitili brojnim medaljama.

Osim DVD-ova Mladost, Kaštela i Kaštel Gomilica, na natjecanju su nastupile i ekipe iz DVD-ova Komiža, Žrnovnica, Solin, Vis, Trogir, Sinj, Marina, Slatine i Šolta.

U vježbi s motornom vatrogasnom štrcaljkom u kategoriji „članovi A“, nastupilo je šest ekipa, a najbolja je bila ekipa DVD Mladost 2, na drugo mjesto plasirala se ekipa DVD Mladost 1, dok su treći bili članovi ekipe DVD Kaštela. Ekipa DVD-a Kaštel Gomilica osvojila je četvrto mjesto.
Za titulu najboljih u kategoriji „članice A“ borile su se tek tri ekipe, a među njima najbolja je bila ekipa DVD Mladost, druge su bile njihove susjede iz DVD Kaštel Gomilica, dok se ekipa DVD-a Komiža morala zadovoljiti trećim mjestom.

Među četiri ekipe u kategoriji „članovi B“ najbolja je bila ekipa DVD-a Mladost, drugi su bili vatrogasci DVD-a Kaštela, a treći iz DVD-a Solin, dok su u kategoriji „članice B“, nastupile tek dvije ekipe, DVD Mladost iz Kaštel Sućurca te DVD Vis, od kojih su žene iz Sućurca ovaj put bile bolje.

Šest ekipa natjecalo se u kategoriji muške mladeži, a najbolji među njima bili su mladi vatrogasci DVD-a Solin, odmah iza njih plasirali su se članovi DVD-a Mladost, a treći su bili vatrogasci DVD-a Vis. Među ženskom mladeži i njihovih pet ekipa najbolje su bile djevojke iz DVD-a Mladost, drugo mjesto zauzele su članice DVD-a Kaštel Gomilica, a treće su članice DVD-a Solin.

U konkurenciji najmlađih nastupilo je i najviše ekipa i to u kategoriji dječaka 15 ekipa, a u kategoriji djevojčica osam ekipa. Među dječacima najbolji su bili mališani iz DVD-a Komiža, drugo mjesto osvojili su DVD Marina, a treće ekipa DVD Solin 1. Od kaštelanskih ekipa DVD Kaštela 1 osvojila je 4, DVD Mladost 1 osvojila je deveto, a DVD Kaštel Gomilica 14. mjesto.
DVD Slatine osvojile su prvo mjesto među djevojčicama, druge su bile mlade članice DVD Kaštela iz Kaštel Starog, a treće DVD Komiža. Ekipa DVD Kaštel Gomilica 1 osvojila je četvrto, ekipa DVD Mladost 2 šesto, a ekipa DVD Mladost 1 osmo mjesto u ovoj kategoriji.

izvor: Kastela.org