Petar Plejić najbolji vatrogasac u 2021. godini

Dana 02. ožujka 2022. godine, uoči Dana grada Kaštela tradicionalno su dodjeljena priznanja najboljim kaštelanskim vatrogascima u protekloj godini. Iz redova našeg DVD-a odabran je Petar Plejić.

Petar je u protekloj godini, a i u godinama ranije jedan od isturenih operativaca, aktivan na svim poljima društvenog djelovanja, a svojim zalaganjem i ponašanjem potpuno zasluženo odabran kao najbolji iz donjih sela.

Petar Plejić član je DVD-a Kaštela od 2017. godine koji je s navršenih 18 godina postao operativni član DVD-a. U 2021. godini Plejić je sudjelovao na 94 intervencije i proveo 137 sati.

Svim vatrogascima zahvalio je gradonačelnik Denis Ivanović, naglasivši kako su vatrogasci uvijek na raspolaganju građanima, u svim situacijama, ne samo kod gašenja požara i spašavanja već i kod organizacija različitih događanja ili radova u prostoru. Spomenuo je i financijsku potporu kojom se Grad uključio u nabavku tri nova vatrogasna vozila čime se dodatno unaprijedio i olakšao rad vatrogasnih društava.

Gradonačelnikovim čestitkama i zahvalama pridružile su se njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić i privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Antonia Kljaić.

Nagrađenim vatrogascima pripale su statue Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.