Vježba evakuacije u OŠ Bijaći

Dana 16.04.2018. za vrijeme četvrtog(prva smjena), onosno prvog školskog sata(druga smjena) održana je vježba evakuacije i spašavanja djelatnika i polaznika osnovne škole Bijaći u Kaštel Novom.
Cilj vježbe bio je provjera Plana evakuacije i spašavanja u osnovnoj školi Bijaći u Kaštel Novom. Provjera osposobljenosti nastavnika, djelatnika i učenika za postupanje u slučaju izvanrednih situacija prema predviđenim pravcima evakuacije, promatrala se i provjeravala brzina i učinkovitost same evakuacije iz zgrade kako bi u slučaju stvarne potrebe (potres, požar, ostale nesreće…) bilo što je moguće organiziranije i u kratkom vremenskom roku izvršiti istu, a prema potrebi izvršiti ažuriranje samog Plana evakuacije i spašavanja kako bi postao još operativniji.

Aktiviranje požarnog alarma prema unaprijed dogovorenom protokolu s ravnateljicom OŠ, voditeljem i zamjenikom evakuacije bili su upoznati svi učenici i zaposlenici škole prethodnih dana. U vježbu su uključeni vatrogasci DVD Kaštela s navalnim vozilom, te je izvršena simulacija gašenja požara u školi unutarnjom navalom te pretraga i spašavanje nestalih učenika.

DVD Kaštela sudjelovao je sa jednim navalnim vozilom i 12 vatrogasaca.