Primopredaja nove auto cisterne

Dan 02.07.2020. godine biti će duboko otisnut u povijesti našeg Društva, naime danas smo preuzeli potpuno novu autocisternu nabavljenu u zajedničkom programu, a na inicijativu VZSDŽ.

Svečana dodjela započela je u prostorijama VZSDŽ tom prigodom uručeni su ključevi 7 specijalnih vatrogasnih vozila gradonačelnicima, načelnicima, predsjednicima i zapovjednicima DVD-ova gradova Hvara, Kaštela, Komiže, Makarske i Trogira te općina Okrug i Sućuraj . Ključeve su uručili Splitsko-dalmatinski župan  Blaženko Boban i županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina. Primopredaji vatrogasnih vozila nazočili su i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, kao i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković.

U nastavku dana u krugu vatrogasnog doma organiziran je svečani prijem vozila u vatrogasnu postrojbu našeg DVD-a, na kojem se okupio velik broj članova svih generacija kako bi pogledali dugo očekivano vozilo izbliza. Po dolasku vozila izvršen je svečani postroj te uz prijavak zapovjedniku vozilo je uvedeno u operativni rad. Slijedom protokolarnih formalnosti naš prvi susjed Don Franko Prnjak blagoslovio je vozilo te prisutne članove i goste i zaželio mirno ljeto. Prijemu vozila nazočili su i dogradonačelnik Grada Kaštela Grgica Benutić, predsjednik gradskog vijeća Ivan Udovičić te pročelnica za društvenu djelatnost Sandra Zokić.