Nikola Bašić najbolji vatrogasac u 2018. godini

Uoči Dana grada Kaštela tradicionalno se dodjeljuju priznanja najboljim kaštelanskim vatrogascima u protekloj godini, a prema odluci njihovih matičnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, najboljim vatrogascima proglašeni su Nikola Bašić, Domjan Bonacin  i Zdeslav – Ante Bešlić.

Nikola Bašić iz DVD-a Kaštela, Domjan Bonacin iz DVD-a Mladost te Zdeslav – Ante Bešlić iz DVD-a Kaštel Gomilica, u prošloj godini ostvarili su pojedinačno više desetaka intervencija i zajedno odradili dvjestotinjak sati na terenu, ali i sudjelovali u brojnim drugim operativnim događanjima i radu s najmlađim članovima društava.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Kaštela Milivoj Taslak, naglasio je važnost činjenice da nagrađeni vatrogasci u radu svojih društava sudjeluju svim svojim srcem, a unatoč nekim profesionalnim angažmanima i dalje značajno doprinose vatrogastvu u Kaštelima.

Predsjednik kaštelanske Vatrogasne zajednice Tihomir Zec naglasio je da se Kaštela mogu ponositi svojim vatrogascima.

Svim vatrogascima zahvalio je gradonačelnik Denis Ivanović, naglasivši kako su vatrogasci uvijek na raspolaganju građanima, u svim situacijama, ne samo kod gašenja požara i spašavanja već i kod organizacija različitih događanja ili radova u prostoru.

Gradonačelnikovim čestitkama i zahvalama pridružila se i njegova zmanjenica Jadranka Matok Bosančić, dok je pročelnica Sandra Zokić napomenula kako se Grad uključio i u nabavku tri nova vatrogasna vozila, čime će se dodatno unaprijediti i olakšati rad vatrogasnih društava.

Nagrađenim vatrogascima pripale su statue Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

 

Nikola Bašić rođen je 1995. godine, a član je Društva od 2009. godine. Od prvog dana član je natjecateljskih odjeljenja svojih uzrasta te možemo reći da diše dobrovoljno vatrogastvo svim srcem do dana današnjeg.

“Bašo” je operativni vatrogasac od 2014. godine te se od tada nalazi u samom vrhu operativno najaktivnijih članova Društva. Uvidom u statistiku od 2014. godine sudjelovao je na 302 vatrogasne intervencije, pritom je na njima odradio 528  radnih sati. Tijekom godina stekao je specijalnosti; Rad s hidrauličkom opremom na tehničkim intervencijama, Vatrogasac bolničar, Aparati za zaštitu dišnih organa, Voditelj vatrogasne mladeži i djece, nosioc je zvanja Vatrogasni dočasnik i Vatrogasni sudac.

Nikola je u laureatskoj 2018. godini sudjelovao u 62 vatrogasne intervencije te pritom na istima proveo 100 radnih sati, osim na vatrogasnim intervencijama Nikola je sudjelovao u gotovo svim aktivnostima Društva kroz proteklu godinu, vrijedi izdvojiti rad sa vatrogasnim pomladkom te angažman u administrativnim zaduženjima u odsustvu našeg Tajnika.

foto: kastela.org