Najbolji vatrogasac 2017. godine

NAJBOLJI VATROGASCI
I ove je godine, u povodu Dana grada, kaštelanski gradonačelnik sa suradnicima organizirao prijem za najbolje kaštelanske vatrogasce u prošloj godini, a to su, prema odlukama njihovih kolega, Marko Bučić iz DVD-a Gomilica, Jure Čevanić iz DVD-a Kaštela te Josip Mioč iz DVD-a Mladost.

O razlozima zbog čega su njih trojica izabrana u svojim društvima za najbolje vatrogasce govorili su njihovi zapovjednici Matko Bralić, Roko Maletić i Joško Božin, sva trojica naglasivši kako se radi o mladim ljudima, volonterima i humanitarcima, koji trebaju biti primjer svima mladima.

Jure Čevanić odradio je u prošloj godini 118 intervencija te na terenu, odnosno 216 sati. U DVD-u Kaštela je tek nekoliko godina, kao maloljetnik nije mogao na intervencije,  no nakon što je postao punoljetan i punopravni član operativne ekipe, za njega kažu da je nezaustavljiv i s iznimnom zainteresiranošću za posao vatrogasca.
Njegov kolega iz DVD-a Gomilica Marko Bučić ostvario je 70 intervencija i 270 radnih sati, a i voditelj je natjecateljske ekipe mladeži svog društva s kojima se plasirao na državno natjecanje.
Iako je u DVD Mladost stigao tek u srcu sezone iz Rijeke, Josip Mioč bio je na 25 požara i ostvario 125 sati na intervencijama, što pokazuje njegovu požrtvovnost. Vatrogasac je po profesiji no u Mladosti je dobrovoljac, koji se iskazuje i na intervencijama, na dežurstvima i na vježbama.

Mladi vatrogasci iz ruku gradonačelnika Denisa Ivanovića primili su priznanja i kipiće Sv. Florijana, a gradonačelnik im je uz čestitke i zahvalio.

– Uvijek ste tu i u dobrim i u lošim situacijama, a bez vas grad bi imao puno više problema i zato vam od srca čestitam i zahvaljujem. Suradnja Grada i vatrogasaca uvijek je bila dobra i Grad vam je i dalje na raspolaganju – kazao je gradonačelnik, naglasivši da je uz redovnu financijsku potporu Grad planirao u narednih nekoliko godina sufinancirati nabavku vozila za sva tri društva.
Čestitkama na humanosti i hrabrosti vatrogascima, pridružili su se dogradonačelnici Jadranka Matok Bosančić i Grgica Benutić te pročelnica Sandra Zokić.

A gradu se na suradnji i potpori, u ime Vatrogasne zajednice Kaštela zahvalio njen predsjednik Tihomir Zec.

kastela.org