Krešimir Batina najbolji vatrogasac u 2020. godini

Uoči Dana grada Kaštela tradicionalno se dodjeljuju priznanja najboljim kaštelanskim vatrogascima u protekloj godini. Prema odluci njihovih matičnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, najboljim vatrogascima u 2020. godini proglašeni su Krešimir Batina iz DVD-a Kaštela, Toni Bosančić iz DVD-a Kaštel Gomilica i Petar Borović iz DVD-a Mladost.

Svim vatrogascima zahvalio je gradonačelnik Denis Ivanović, naglasivši kako su vatrogasci uvijek na raspolaganju građanima, u svim situacijama, ne samo kod gašenja požara i spašavanja već i kod organizacija različitih događanja, a posebno protekle godine za vrijeme pandemije i nakon potresa.

– Danas, na Međunarodni dan civilne zaštite, a uoči Dana Grada, koristimo priliku da zahvalimo našim vatrogascima iz tri naša vatrogasna društva na nesebičnoj pomoći tijekom protekle, iznimno teške godine. Dali su sve od sebe kako bi našim sugrađanima izišli u susret i olakšali situacije izazvane elementarnim nepogodama. Grad našim vatrogascima pruža financijsku pomoć tijekom cijele godine, a prošle godine su dobili tri nova vatrogasna vozila. Čestitke najboljim vatrogascima i hvala im što čuvaju živote i imovinu naših sugrađana – kazao je Ivanović.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Kaštela Milivoj Taslak, naglasio je važnost činjenice da nagrađeni vatrogasci u radu svojih društava sudjeluju svim svojim srcem i značajno doprinose vatrogastvu u Kaštelima.

– Naša vatrogasna mladež je naša perjanica i naš ponos. Sretni smo što imamo pravi rasadnik mladih ljudi u vatrogastvu što je u Kaštelima ujedno i svojevrsna obiteljska tradicija. Iza nas je najaktivnija godina s 588 intervencija što je 15 posto više nego prethodne godine – kazao je Taslak.

Najbolji vatrogasac DVD-a Kaštela Krešimir Batina imao je 71 intervenciju i 140 sati na terenu, najbolji vatrogasac DVD-a Kaštel Gomilica Toni Bosančić izišao je na 49 intervencija s 200 sati na terenu, dok je najbolji član DVD-a Mladost Petar Borović imao 12 dežurstava, 21 intervenciju i 67 radnih sati. Nagrađenim vatrogascima pripale su statue sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.